Voordelen lopen en fietsen

Lopend of fietsend naar school gaan heeft veel voordelen! Kinderen zijn buiten en komen frisser op school aan. Een ander voordeel is dat door beweging de hersenactiviteit wordt gestimuleerd. Dus ook de hersenen zijn wakker bij aankomst op school.

Vaardigheden
Doordat de kinderen zich in het verkeer begeven ontwikkelen zij verkeersvaardigheden, leren zij beter en ook netjes fietsen en bereiden zij zich op die manier voor op het zelfstandig deelnemen aan het verkeer. Met het lopen of fietsen naar school leggen kinderen sneller en makkelijker contact met klasgenootjes, buurtkinderen en kinderen uit andere klassen. Zodoende ontwikkelen zij ook sociale vaardigheden.

Gezond
Bewegen is gezond. Kinderen die lopend of fietsend naar school komen hebben een betere conditie, slapen beter en hebben minder snel last van overgewicht.

Lees het volledige rapport over Schoolmobiliteit

Bron: Kennisplatform Verkeer en Vervoer