Onderzoek verkeerssituatie

Veel basisscholen kampen met onveilige verkeerssituaties. Dat blijkt uit een onderzoek van TNS Nipo in opdracht van Veilig Verkeer Nederland (VVN). De gevaarlijke situaties ontstaan vaak door de drukte als kinderen door hun ouders naar school worden gebracht en van school worden gehaald. In 41 procent van de gevallen komt het door parkeerproblemen en in 32 procent van de gevallen door gevaarlijke oversteekplaatsen.

Aandacht
VVN gaat naar aanleiding van het onderzoek meer aandacht vragen voor de verkeersveiligheid rond de scholen. Zo geven veel ouders en scholen aan dat er behoefte is aan verkeersbrigades die kinderen helpen bij het oversteken. Directeur van VVN, Felix Cohen, noemt de cijfers zorgelijk. “Het kan er soms chaotisch aan toe gaan bij basisscholen. Een deel van de oplossing ligt in het verminderen van het autoverkeer. Ga dus zoveel mogelijk te voet en met de fiets naar school.”

Kijk voor meer informatie op de website van VVN

Bron: nu.nl, 14 september 2015