Het staat op straat

Centrum . Aanpassingen 1779

In de voorjaarsvakantie van 2015 heeft de gemeente Hilversum de eerste fysieke aanpassingen rond scholen uitgevoerd. Rond de Montessorischool Centrum, de Avonturijn, de Elckerlyc en de Paullusschool is het woord ‘school’ op het wegdek gezet.

Op ongeveer de helft van de locaties werd dit ‘ingestraat’, want betekent dat het met witte klinkers tussen de bestaande klinkers werd gelegd. Op de andere locaties is gespeld met thermoplast, de ‘verf’ waarmee ook witte belijning op asfalt wordt gezet.

Daarnaast zijn in de avond van 6 mei twee drempels op de Gijsbrecht van Amstelstraat gerealiseerd. De omwonenden kregen vooraf het bericht dat de hele avond gewerkt zou worden. De aannemer bleek echter voor tien uur klaar te zijn, daar hebben we hen uiteraard voor bedankt.

Bij de Avonturijn is tevens een bord geplaatst om op de brandweeropstelplaats te wijzen. Ondanks de communicatie daarover vanuit de school en vanuit Dudok Wonen, bleken er toch vaak auto’s geparkeerd te staan. We hopen de noodzaak om deze plek vrij te houden nu duidelijker te maken zodat de brandweer gebruik kan maken van deze plek bij een brand in de Melkfabriek.