Afsluiting Verkeersslang

School . Activiteiten 755

Vrijdag 15 april is het project De Verkeersslang op een feestelijke manier op de Paulusschool afgesloten.

De Verkeersslang is een spel speciaal voor het basisonderwijs en duurt twee weken. Het doel is om het aantal auto’s in de schoolomgeving te verminderen. Met De Verkeersslang worden de ouders bewust gemaakt dat ze voor het schoolverkeer een andere vervoerswijze kunnen kiezen. We gaan dus voor zoveel mogelijk leerlingen die met de fiets of lopend naar school komen. Door deze verkeersveilige en milieuvriendelijke manieren te kiezen, worden stickers verzameld op het grote Verkeersslang spandoek.

De Paulusschool heeft veel aandacht aan het project besteed. Om het project met een knaller af te sluiten, is er een ‘gekke fietsen clinic’ georganiseerd. Op bijzondere fietsen gingen wethouder Floris Voorink, docent Eric Geserick en wijkagent René Ten Teije een wedstrijdje met elkaar aan. Daarna mochten de kinderen aan de slag met de fietsen.